Zwanger Workout

Gezondheid, opgroeien en opvoeden

Doel en verwacht resultaat

De zwangere vrouw fysiek en mentaal zo fit en energiek mogelijk laten voelen door een combinatie van cardio- en krachtoefeningen voor het gehele lichaam en het uitwisselen van ervaringen tussen de vrouwen. Deelnemers doen kennis op en ervaren hoe een actieve levensstijl kan bijdragen aan een energieke zwangerschap, zijn zich bewust van de fysieke belasting en leren een goede houding aan om klachten te voorkomen. Zij zijn fysiek en mentaal goed voorbereid op de bevalling, hebben een positieve ervaring met de workout en pakken het sporten na de bevalling weer op. Zij zijn zich bewust van de verandering die het moederschap met zich mee gaat brengen.

Beschrijving

De Zwanger Workout is onderdeel van het Mom in Balance Sportprogramma en is specifiek samengesteld voor het zwangere lichaam. De Zwanger Workout traint en coacht zwangeren om sterk en fit te blijven en vertrouwen te hebben in hun lichaam tijdens en na de zwangerschap.

Uitgevoerd door

Franchisenemer Mom in Balance

Betrokken partners

Gynaecologen, bekkenbodemtherapeuten, verloskundigen

Specifiek gericht op

Zwangere vrouwen

Duur en intensiteit

Wekelijkse groepstraining in de buitenlucht en een Energiek Zwanger Pakket (boek, online platform met workouts en weerstandsband)

Belangrijk voor een goed uitgevoerde interventie

  • Juiste opleiding en attitude van uitvoerend trainer (o.a. volgen verplichte opleiding Mom in Balance)
  • Geschikte franchisenemer met een goede organisatie
  • Betrokkenheid verzekeraars
  • Goede buitenlocatie
  • Draagvlak van en samenwerking met samenwerkende partners in de regio (verloskundigen, gynaecologen, bekkentherapeuten)

Deze interventie wordt verzorgd door Mom in Balance

Kijk voor de uitgebreide beschrijving in de interventiedatabase Gezond en Actief Leven van het RIVM